27. september 2021

1 miljoenste digitale meter in Vlaanderen, Unit-T draagt meer dan een steentje bij

Unit-T techniekers dagelijks aan de slag om de geografische uitrol te realiseren

Netbedrijf Fluvius heeft op 20 september de 1 miljoenste digitale meter geplaatst in Vlaanderen. Een mijlpaal voor Fluvius en haar partners. Zoals geweten spelen digitale meters een sleutelrol in de transitie van fossiele naar hernieuwbare energie. Ze bieden ook heel wat toekomstmogelijkheden, denk maar aan de slimme sturing van elektrische toestellen of bij de optimale afstemming van verbruik met de beschikbaarheid van groene energie.

Fluvius wil een volledige ombouw realiseren en doet dit niet alleen. Unit-T kondigde in december 2020 aan dat het geselecteerd was om de installaties van digitale meters voor elektriciteit en gas te gaan uitvoeren voor Fluvius in steden en gemeenten uit de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Snel en efficiënt schakelen

Om deze geografische uitrol mogelijk te maken investeerde Unit-T in haar werking en optimaliseerde het tal van processen. Zo zorgden dispatch, logistiek én IT ieder op hun domein voor een uitgekiende werking. Daarnaast werd hun Academy uitgebreid met een nieuw opleidingstraject en lokaal rond de installatie van digitale elektriciteits- en gasmeters in hun hoofdkantoor in het Mechelse. Hier worden theorielessen afgewisseld met praktijklessen en leren techniekers niet alleen de technische kneepjes van het vak, maar leren ze ook met klanten om te gaan.

Dit trainingscentrum heeft de afgelopen maanden tientallen nieuwe techniekers opgeleid en bestaande techniekers bijgeschoold.

Christophe De Clercq (Chief Project Officer Smart metering @ Unit-T): "Vanaf dag één heeft Unit-T haar schouders gezet onder de doelstellingen van Fluvius om de slimme meter versneld uit te rollen in Vlaanderen. Opleiding, een verdere opschaling van het aantal techniekers en een efficiënte planning moeten ervoor zorgen dat we ook in de toekomst succesvol de gezamenlijke doelen kunnen behalen."

Om de doelstellingen van het omvangrijke contract tussen Fluvius en Unit-T te behalen, blijft Unit-T dan ook inzetten op het aanwerven van nieuwe krachten die na een (afhankelijk van de skills bij aanwerving) kort of langer traject in de Unit-T Academy zelfstandig kunnen ingezet worden als technieker digitale meters in Vlaanderen.

Interesse? Ontdek verschillende vacatures op www.jobs.unit-t.eu en draag ook jouw steentje bij.