Unit-T gaat de Fiber-uitdaging aan: “We staan aan de vooravond van een Fiber boom”

Unit-T start met de grote uitrol van glasvezelbekabeling binnen België. We zijn specialist in installaties en onderhoud van slimme toestellen voor zowel bedrijven als particulieren. De Internet of Things (IoT) sector blijft continu groeien op vlak van technologie. Wij bij Unit-T geloven sterk in deze innovatie en investeren daarom in opleidingen en kennisdeling van de nieuwste technologieën. Glasvezelbekabeling is slechts één van de vele specialisaties die we bij Unit-T al in huis hebben.

 

Mark Kerstens, onze Chief Technology Officer, ontving Volta in ons hoofdkantoor te Mechelen Campus Noord. “Bij het toekomen hing er al een interactief community-gevoel in de lucht”: aldus Volta. Omdat Unit-T een field services bedrijf is, hebben we heel wat technisch personeel dat voornamelijk installaties en herstellingen uitvoert. Onze techniekers zijn actief binnen de sectoren: Telecom, ICT, Security en Energy. Daarom zetten we zwaar in op opleiding en continu blijven bijleren.

 

Glasvezel is de toekomst

‘Honderden techniekers installeren en onderhouden dagelijks onze telecominfrastructuur. We volgen daarbij de trends in de markt op de voet en natuurlijk staat innovatie hierbij centraal. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de uitrol van glasvezel hoog op onze agenda staat. De afgelopen jaren is gebleken hoe belangrijk het is om een goede en stabiele verbinding te hebben. De hele coronapandemie heeft deze nood op scherp gezet: het telewerk en online vergaderen is niet meer weg te denken. Een coax- of koperverbinding voldoet dus steeds minder aan de eisen van deze tijd.

Steeds meer apparaten krijgen een internetverbinding en de kwaliteit van data en videocalls moet voldoen aan steeds hogere eisen waardoor er meer bandbreedte nodig is. Bovendien is er het toegenomen netwerkverkeer tussen cloudapplicaties, gebruikers en apparaten (zoals IoT). Bij glasvezel heb je een betere stabiliteit en hogere snelheid (1 Gbps of meer in de toekomst) voor up- en downloaden. In tijden van thuiswerk is de uploadsnelheid belangrijker dan ooit geworden’, vertelt Mark.

Leuk Unit-T weetje: Wist je dat we al meer dan 7000 uur opleiding hebben gegeven in 2022?

 

Ontwikkelen van menselijk potentieel

‘We dragen menselijk kapitaal en duurzame processen hoog in het vaandel, niet enkel in tekstuele processen, maar ook in cijfers en in onze dagelijkse werking. We werken met mensen niet met diploma’s. We zijn een bedrijf van en voor techniekers of zoals ik het vaak zeg een bende techneuten bij elkaar. Onze mensen zijn ons grootste kapitaal. We blijven inzetten op het constant bijscholen en motiveren van onze medewerkers zodat we elke dag het verschil kunnen blijven maken. Hoe meer zij elke dag het beste van zichzelf willen geven, hoe waardevoller wij als bedrijf worden. We willen dat onze medewerkers niet alleen weten wat ze moeten doen, we motiveren hen ook om telkens opnieuw hun kennis voortdurend te verruimen. Zo kunnen we samen de technologische uitdagingen van morgen aan en gelijke tred houden met de nieuwste technologie’, zegt Mark.

 

Unit-T Academy

Unit-T Academy

Goesting in Techniek

We investeren in technische opleidingen voor de verschillende profielen die we in dienst nemen. ‘In onze sector blijft de technologie continue evolueren en geschikt personeel vinden met de juiste technische bagage is verre van evident. Vandaar dat we ervoor kiezen om onze techniekers allemaal op te leiden in onze eigen Academy en zelf te kwalificeren, zodat we iedereen een kans kunnen geven met persoonlijke aandacht om in deze boeiende wereld te stappen. Nieuwe kandidaat techniekers volgen eerst een basisopleiding die focust op de kerntaken. Daarna lopen zij stage onder begeleiding van een mentor om vervolgens de taken zelfstandig te doen met begeleiding van een online kennisplatform en een coach die paraat staat per telefoon wanneer nodig.

Ten slotte is er een certificering, die aangeeft of zij de nodige kennis en skills hebben opgedaan in het trainingstraject om zelfstandig kwalitatieve interventies te kunnen uitvoeren. Al onze opleidingen zijn op maat waardoor we zelf kunnen bepalen wie we toelaten om het opleidingstraject in te stappen. Je hebt bij ons dus geen nood aan een diploma om in te stappen. Goesting en een basisinzicht in techniek zijn voor ons vaak voldoende om onze trainers in gang te duwen, om ook van jou een sterke Field technieker te maken. Onze trainers komen zelf uit de Field, en kennen alle kneepjes van het vak om jou de beste springplank aan te bieden die er is’, besluit Mark.

© Volta