2. oktober 2021

Unit-T blijft haar vloot uitbreiden en vernieuwen

Logistiek centrum in Houthalen neemt twee nieuwe DAF LF 230 FA’s in gebruik.

Unit-T investeerde recent fors in haar centraal magazijn in Houthalen. Dit resulteerde in een toekomstgerichte, uiterst moderne logistieke hub voorzien van een nieuw kantorencomplex. Vandaag stockeert Unit-T er meer dan 20000 onderdelen en realiseert er meer dan 5000 shipments per maand. Om deze logistieke flow te ondersteunen, breidt Unit-T haar immens wagenpark uit met twee gloednieuwe vrachtwagens van het type DAF LF 230 FA.

Honderden Unit-T bestelwagens rijden dagelijks in België rond om services te verlenen in de domeinen: Telecom, Energy, Security, IT en Retail. Al deze techniekers moeten natuurlijk bevoorraad worden en aan het interventieadres aankomen met de juiste onderdelen. Dit gebeurt vanuit verschillende locaties zoals het centraal magazijn in Houthalen, maar ook regionaal vanuit Mechelen, Roeselare, Gent, Herentals, Bastogne, Den Bosch (Nl), Weert (Nl) en Bertrange (Luxemburg).

Inzetten op duurzaamheid

Deze vloot, die bestaat uit meer dan 500 personen- en bestelwagens, wordt permanent vernieuwd en uitgebreid. Unit-T zet immers sterk in op duurzaam ondernemen. Het optimaliseren van de routes (en dus het reduceren van het aantal ritten) wordt naadloos gekoppeld aan een permanente investering in milieuvriendelijke wagens. Op deze manier weet Unit-T de CO2 uitstoot jaar na jaar te beperken.

Ook bij de aanschaf van groter rollend materiaal, zoals deze vrachtwagens voor de logistieke afdeling, wordt er gezocht naar de perfecte combinatie van laadvermogen, veiligheid, comfort én ecologie.

Steven Genné (Chief Inspiration Officer & Verantwoordelijke Fleet @ Unit-T): « Deze nieuw vrachtwagens zorgen ervoor dat we onze logistieke werking verder kunnen optimaliseren. We zetten de beide nieuwe DAF’s LF 230FA niet enkel in voor de distributie tussen onze verschillende regionale warehouses en grotere leveringen bij klanten. We organiseren ook gerichte regionale leveringen waarbij we zelf naar onze techniekers toekomen in plaats van zij naar ons.”

Deze combinatie werd opnieuw gevonden bij DAF trucks (Truck Trading Limburg). In juni werd een eerste vrachtwagen geleverd, deze week volgde een tweede exemplaar. De logistieke divisie van Unit-T is hiermee compleet uitgerust om een vlekkeloze service te verlenen aan de techniekers en onze klanten.