10. juni 2021

TotalEnergies gaat in België in zee met Unit-T voor de installatie en onderhoud van laadinfrastructuur

Raamovereenkomst staat garant voor een unieke customer journey voor de klanten van TotalEnergies in België

Unit-T staat voor ondernemen en innoveren. Het management van Unit-T koos enkele jaren geleden om naast Telecom, ICT, Retail en Energie ook een volwaardige divisie uit te bouwen rond Internet of Things (Iot) en E-mobility. De E-mobility-divisie groeide op korte tijd uit tot een meer dan volwaardige bedrijfsactiviteit en is vandaag marktleider in haar domein.

Het Unit-T E-mobility team plaatste de afgelopen jaren duizenden oplaadpunten in de Benelux. Het kan intussen rekenen op een uitzonderlijke ervaring en dat is ook TotalEnergies in België niet ontgaan. Recent werd een handtekening geplaatst onder een raamovereenkomst voor meerdere jaren waarin Unit-T aangeduid wordt als voorkeurspartner om installaties en onderhoud te gaan uitvoeren bij particulieren en bedrijven in het kader van B2B contracten met TotalEnergies in België.

Totalenergies: een unieke speler in de snel evoluerende energiemarkt

Total werd onlangs TotalEnergies, niet enkel een naamsverandering maar wel degelijk de weerspiegeling van een bestaande strategie van diversificatie van het energieaanbod met als ambitie om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn. Zo wil TotalEnergies de bevoorrechte partner worden van zijn klanten door hen een mix van energie-oplossingen aan te bieden die enerzijds beantwoordt aan hun noden en eisen en anderzijds aan de veranderingen in de snel evoluerende mobiliteitsmarkt.

TotalEnergies in België positioneert zich dan ook als geïntegreerde speler op het vlak van elektrische mobiliteit met een brede waaier aan oplossingen voor particulieren, bedrijven en overheden. Naast de uitbouw van een netwerk van laadstations, voorziet TotalEnergies multi-energie laadkaarten en wordt vlootbeheer ook voorzien (TotalEnergies Fleet),…

Tom Vansteenkiste (eMobility Operations Manager) “Het New Energies team van TotalEnergies in België heeft grote ambities. Een ervaren installatie- en onderhoudspartner die kan meegroeien en aldus snel kan opschalen is voor ons dan ook cruciaal. Unit-T heeft de mensen, de kennis en de flexibiliteit die we in een partner zoeken.”

Ton Bosters (CEO Unit-T): "Dit meerjarencontract legt de basis voor een nauwe en intensieve samenwerking. Unit-T staat dan ook klaar om de ambities van TotalEnergies in België mee waar te maken en haar klanten een unieke customer journey aan te bieden."

Zoals aangegeven groeit en evolueert Unit-T mee met TotalEnergies in België. Flexibiliteit en capaciteit spelen in de snel evoluerende markt van de elektrische mobiliteit een cruciale rol. Hiervoor beschikt Unit-T over een eigen academy die onze bestaande techniekers van permanente vorming voorziet en nieuwe techniekers gaat opleiden tot laadpaaltechnieker. Een eigen smartfix-planningstool en contactcenter dat de afspraken met de klanten flexibel kan vastleggen, maken dat deze techniekers vlot aangestuurd en ingepland worden. Unit-T levert voor TotalEnergies in België een A tot Z benadering, gaande van planning en dispatch, over (site of remote) surveys tot installatie en onderhoud. Unit-T vindt immers dat het laden van een wagen geen hindernis mag zijn, voor geen enkele bestuurder, of deze zich nu privé of zakelijk verplaatst. Net daarom creëert Unit-T een unieke customer journey voor deze bestuurders waarin een vlotte communicatie met de eindklant centraal staat.