23. februari 2021

Unit-T zet in op logistiek en warehousing

Met nieuwe warehousing infrastructuur en IT-tooling is Unit-T klaar voor de toekomst

Wanneer we spreken over Field Services denken we meteen aan honderden techniekers die installaties, reparaties en onderhoudsbeurten uitvoeren. Die techniekers moeten natuurlijk bevoorraad worden en aan het interventieadres aankomen voorzien van de juiste onderdelen. Dit doet Unit-T vanuit haar centraal magazijn in Houthalen, maar ook regionaal vanuit Mechelen, Roeselare, Gent, Herentals, Bastogne, Den Bosch (Nl), Weert (Nl) en Bertrange (Luxemburg).

De afgelopen maanden werd hard gewerkt aan het centrale warehouse in Houthalen. Dit resulteerde in een toekomstgerichte, moderne logistieke hub voorzien van een nieuw kantorencomplex (zie foto). In dit centrale magazijn stockeert Unit-T meer dan 20000 onderdelen. Maar liefst 23 magazijniers zijn dagelijks aan de slag om meer dan 5000 shipments per maand te realiseren.

Logistiek op maat van de klant

Unit-T werkt op maat van de klant en net die klant wil ontzorgd worden. Net daarom neemt Unit-T op vraag ook de hele logistieke flow over inclusief: stockage, het opvolgen van de stock en het verzenden van de onderdelen.

Om dit proces vlot én transparant te laten verlopen is een performante IT-tooling cruciaal. Moederbedrijf Solutions 30 ontwikkelende de tool ‘Logistics Manager’ als aanvulling op het performante Smartfix-platform welke Unit-T dagelijks inzet.

Met Smartfix kan de huidige stock in real-time worden opgevolgd. Kortom, hoeveel onderdelen zijn er nog aanwezig van een bepaald type in het warehouse. Hoeveel werden er afgelopen week gebruikt of hoeveel stuks van welk onderdeel zijn er aanwezig in de bestelwagen van Technieker X of Y.

Dit is natuurlijk belangrijk voor de stockopvolging maar komt ook tegemoet aan het feit dat het steeds belangrijker wordt om ook het individuele onderdeel te kunnen volgen of tracken.

“Het optimaliseren van de logistieke flow is een uitermate belangrijk onderdeel binnen Field Services. Accuraat voorraadbeheer en het permanent traceren van onderdelen zijn hierin cruciaal. De unieke applicatie Logistics manager zorgt ervoor dat we dit voor onze klanten kunnen waarmaken.”

Fabrizio Toffolo (Logistieke manager Unit-T)

Track & trace

De Unit-T magazijnen ontvangen dagelijks honderden onderdelen van onze klanten, van pakketjes tot volledige paletten. Ieder onderdeel wordt ingelezen in de Logistics manager module in SmartfixTM (welke ook gebruikt wordt voor de planning, dispatching, scheduling, ticket manager,…). Nadien worden de onderdelen gestockeerd in onze magazijnen.

Unit-T kan met SmartfixTM perfect aantonen bij welke klant, welke onderdelen werden gebruikt. Ook wanneer techniekers materialen terug binnen brengen wordt er een identificatie uitgevoerd en wordt deze info gedeeld met de klant. De nieuwe infrastructuur en logistieke IT-tooling zorgen meer dan ooit voor een performante en efficiënte logistieke flow. Hiermee is Unit-T klaar voor de toekomst.

Download Press Release